Zelené fazuľuky s paprikou na sladkej omáčke

Musím sa priznať, že mi väčšina japonských jedál nechutí. Teda aspoň tých, ktoré som vyskúšala. Ale vo všetkom zlom sa nájde niečo dobré. V tomto prípade je to veľmi jednoduchý pokrm s jemným nádychom čínskej a indickej kuchyne – fazuľky s čili a sójovou omáčkou. Jednoduché, chutné a zdravé.

IMAG5525

Suroviny:
fazuľky
mrkva
červená paprika
tofu
sójová omáčka
kukuričný škrob
med/agáve sirup
hnedý cukor
olivový olej

Postup:
Tofu si nakrájame na menšie kocky a opražíme na panvici na troche olivového oleja. Zatiaľ ošúpeme mrkvu, ktorú následne narežeme na tenké pásiky spolu s paprikou. Dávajte si však pozor na tofu, aby veľmi nezhorelo. Keď je tak akurát (trochu zhnedlo a niektoré strany aj chrumkajú), pridáme do panvice aj zeleninu spolu s fazuľkami. Zakryjeme a necháme podusiť cca 5 minút na miernom ohni. Keď by už zelenina mohla byť hotová, odkryjeme ju a trochu popražíme, nech dostane miernu tvrdosť. Zatiaľ si zmiešame kukuričný škrob, hnedý cukor a agáve sirup so sójovou omáčkou a vodou. Pomer nechám na vás, tak isto aj pri volení množstva zeleniny. Každý si predsa nakoniec nájde svoju obľúbenú kombináciu. Keď máme pocit že sa nám fazuľky trochu uchrumkali, vlejeme na panvicu zmes so sójovou omáčkou, rýchlo premiešame a odstavíme oheň. Podávame samostatne alebo s ryžou.

Dúfam, že vám pokrm chutil a navaríte si ho znovu.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: